KOLAČ SA MAKOM I PLAZMOM SE SPREMA ZA SAMO 15 MINUTA: Najlepša poslastica - starinski recept naših domaćica
Parče kolača sa makom i plazmom, Foto: Printscreen/Youtube/Home Made Recipes

niko neće odoleti

KOLAČ SA MAKOM I PLAZMOM SE SPREMA ZA SAMO 15 MINUTA: Najlepša poslastica - starinski recept naših domaćica

Kolač sa makom i plazmom je najlepša poslastica, a naše bake imaju starinski recept

Objavljeno: 14:26h
N J

Kako nam se bliži vikend sve više razmišljamo o poslasticama od kojih nam kreće voda na usta.

Jednostavni kolači su uvek najbolji izbor jer priprema ne oduzima mnogo vremena, a budu ukusni kao i torte za koje treba mnogo vremena.

Uvek se vratimo u detinjstvo kada pomislimo na kolač sa višnjama na čaše, jer nam naše bake uvek prave starinske deserte za koje već imaju sve sastojke.

Ujedno to su i najbolji slatki specijaliteti.

Za vas je sada tu još nešto mnogo ukusnije, a to je kolač sa makom i plazmom koji isto naše domaćice prave često i imaju svoj recept.

Priprema od petnaest minua je lagana, ukus očarava, a svideće se svima koji probaju barem jedno parče.

Šećer i mleko u šerpi
Šećer i mleko u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Svi potrebni sastojci i recept su tu:

Za koru:

mlevena plazma - 280 grama

mleko - 400 mililitara

Dodavanje maka u mleko
Dodavanje maka u mlekofoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

mleveni mak - 180 grama

pšenični griz - 2 kašike

šećer - 130 grama

Za glazuru:

ulje - jedna do dve kašike

Plazma u smesi sa makom
Plazma u smesi sa makomfoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

čokolada - 100 grama (po vašem izboru)

Priprema:

U šerpu sipajte mleko i šećer i sačekajte da to provri.

Kolač sa makom i plazmom u plehu
Kolač sa makom i plazmom u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Uzmite pleh stavite u njega papir za pečenje. (dimenzije - 28 x 18 i manje)

Potom spremite mak i mlevenu plazmu.

Čim mleko provri, mak i griz zakuvajte i mešajte između 3-4 minuta. Sve dok se smesa ne zgusne.

Glazura od bele čokolade preko kolača sa makom i plazmom
Glazura od bele čokolade preko kolača sa makom i plazmomfoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Kada sklonite sa ringle ubacite u plazmu i mešajte sve dok se ne sjedini smesa.

Dobijenu smesu izlijte u pleh i sve poravnajte.

Napravite glazuru i prelijte preko kolača.

Stavite ga da se stegne u frižider.

Parče kolača sa makom i plazmom na tanjiru
Parče kolača sa makom i plazmom na tanjirufoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Uživajte u najukusnijem kolaču sa makom i plazmom.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Slatkoiukusno.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.